Skip to content

Een praktische en positieve gids voor mantelzorgers

Waar kunnen we je mee helpen?

Als je te maken krijgt met dementie in je omgeving verandert er veel. Hoe ga je om met alles wat deze ziekte met zich meebrengt? Je kunt het gevoel krijgen overweldigd te worden door wat er op je afkomt, van de zorg voor je naaste met alles wat daarbij komt kijken tot de emoties die het bij jou, je naaste en de mensen om jullie heen teweeg kan brengen. En dan ben je ook opeens niet meer alleen de partner of het kind van je naaste maar word je ook ‘mantelzorger’.Je zult je afvragen hoe jullie leven eruit gaat zien en wat er nog mogelijk is in jullie situatie.

Wij willen je graag helpen om met deze nieuwe rol om te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door ons boek te lezen (of te beluisteren), de blogs over de verschillende thema’s en onderwerpen op deze website te lezen en de podcasts te beluisteren. Alle informatie op deze website, zoals de blogs en de podcasts, kun je gratis lezen en beluisteren. Het (luister)boek kun je bestellen via deze website.

Zorgen voor je naaste met dementie vraagt veel

Iemand met dementie heeft deze ziekte maar is nog steeds een mens met gevoelens, wensen en verlangens. Door te kijken naar wat er nog wel mogelijk is valt er zeker nog te genieten van mooie momenten in het leven.

Toch vraagt dat vaak veel van jou als naaste omdat je meestal (nog) geen diepere kennis hebt van dementie. Hoe ga je daar nu mee om in de dagelijkse praktijk? En hoe ga je om met jezelf als naaste van iemand met dementie? Wij willen je helpen om daar een weg in te vinden.

Boek, blogs en podcast

Dat kan bijvoorbeeld door het boek te bestellen en te lezen of het luisterboek te bestellen en te beluisteren, de blogs over de verschillende thema’s en onderwerpen op deze website te lezen en de podcasts te beluisteren. Deze kunnen je al een heel eind op weg helpen.

Ons aanbod

Maar daarnaast kun je ons ook inzetten als je specifieke hulp of ondersteuning nodig hebt. Onze diensten zijn er voor mensen met dementie en hun omgeving, zoals naasten, maar bijvoorbeeld ook professionals of vrijwilligers.

Waar moet je dan aan denken? Onze roots liggen in de zorg en de communicatie. We zijn ervaren in het trainen en coachen van mantelzorgers en professionals, individueel en in groepen. Trainingen en workshops die we verzorgen zijn o.a:

  • Mantelzorg voor beginners
  • Hoe kan ik mijn naaste met dementie beter (leren) begrijpen?
  • Wat is er nog wel mogelijk met dementie?
  • Netwerken voor mantelzorgers

We hebben een breed netwerk van professionals die we kunnen inzetten om de meest uiteenlopende vragen te kunnen beantwoorden.Je kunt daarbij denken aan zowel korte vragen over dementie en hoe daarmee om te gaan als aan langdurige(r) ondersteuning.

Neem eens vrijblijvend contact met ons op als je denkt dat we iets voor jou en/of je omgeving kunnen betekenen. We horen graag van je!

Ezra van Zadelhoff, Annemarie Schouten & Tosca Janssens