Dementie, hoe ga je ermee om?

Een praktische en positieve gids voor mantelzorgers

Bestel het boek
Dementie, hoe ga je ermee om?

Dementie, hoe ga je ermee om? is een praktische en positieve gids voor mantelzorgers. Klik op de link om het boek te bestellen.


De website

Deze website hoort onlosmakelijk bij het boek Dementie, hoe ga je ermee om?

Hier vind je links en andere handige documenten die we niet in het boek (kunnen) opnemen.

Zo blijft de informatie steeds relevant en up-to-date.

De auteurs

Ezra van Zadelhoff en Tosca Janssens

Heb jij een vraag die je op de site beantwoord wilt zien? Of een antwoord op een vraag uit het boek dat je wilt delen? Heb je tips voor andere mantelzorgers? Mail ze ons! Je krijgt altijd antwoord.Het boek is er!

Een van ons neemt het woord 'Nou, we zijn van plan om mantelzorgers te vragen om ons te vertellen wat ze denken dat andere mantelzorgers moeten weten'. De uitgever is even stil en denkt na, 'goed, zegt ze dan, werk het idee maar uit tot een boekplan, ik ben benieuwd'. De rest is geschiedenis en het boek ligt nu voor ons op tafel. Eigenlijk kunnen we het nog niet echt geloven dat het er ook werkelijk is.

De afgelopen maanden hebben we beiden fulltime aan het boek gewerkt; de vele bezoekjes aan en interviews met de mantelzorgers en professionals, het bedenken van de 100 vragen, het verwerken van alle goede informatie en tips en het uiteindelijke schrijven van de thema's en de antwoorden op de vragen vulden onze tijd. Ondersteund door de kritische blik en waardevolle feedback van een 'supermantelzorger' (die bijzonder genoeg ook nog psycholoog en zelf graag schrijft) wisten we in een aantal maanden een, naar ons idee, mooi en bruikbaar boek te schrijven. Nu maar hopen dat de mantelzorgers die het gaan lezen dat ook vinden...